top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarcel en Petra

Ice Ice Baby... we gaan naar IJsland!

Bijgewerkt op: 17 mei 2021Eind april wad het dan eindelijk zover. We zijn naar IJsland geweest! Deze locatie stond al geruime tijd op onze "bucket list". We hadden maar een week, dus besloten om alleen een stukje van de zuidkust te doen. Van Reykjavik tot Hofn. En weer terug. Ter voorbereiding een auto gehuurd en 3 overnachtingsplekken.

20/21 april 2019


Dag 1. We gaan naar IJsland... We vliegen al vroeg vanuit Amsterdam naar Reykjavik.
Eenmaal aangekomen checken we in op onze eerste overnachtingsplek.

Met paarden op de weg in plaats van beren. Veel watervallen. Spuitende geisers. Kraters en gaten die een doorkijkje geven naar het binnenste van de aarde

22 april 2019

Dag 2. Zwarte stranden, alle soorten weer, gletsjers en diamond beach, waar de gletsjer ijs loslaat in zee.
Langs de zuidkust. Nog nooit zoveel verschillende bergtoppen gezien op één dag. Hetzelfde geldt voor het weer.... dat slaat nog sneller om dan een kajak.23 april 2019

Dag 3. Hoogtepunt: Vandaag met een hovercraft tussen de ijsschotsen gevaren van een 800 jaar oude gletsjer! Spannend en indrukwekkend!

24 april 2019


Dag 4. Hiking trail Gönguleid gelopen, pal langs de Skalafellsjokull gletsjer. Imposant! Gedurende drieënhalf uur niemand tegengekomen.25 april 2019


Dag 5. Hete bronnen van 100 graden, met de geur van zwavel. Een rivier van 40 graden, waar het heerlijk badderen was. Naar Thingvellir met de brug tussen het Noord-Amerikaanse en Europese continent en waar de oude Vikingen wetten verkondigden, recht spraken en handel dreven. En tot slot werden we genoemd op de Nederlandse radio. Het was weer een mooie dag.

26 april 2019


Dag 6. Van een waterval waar niemand te dichtbij komt omdat je binnen 5 seconden doorweekt bent. En een zee waar je niet bij de branding gaat staan omdat de kracht van de golven en de stroming immens zijn. Van een kerkje dat veel legenden kent. En van een bezoek aan de Blue Lagoon, waar je haar in de conditioner moet, je sieraden af moeten, je zwaveldampen inademt, maar wat verder best goed voor je huid schijnt te zijn.

Het zit erop. Morgenochtend gaan we huiswaarts. Graag komen we terug om het rondje af te maken. En dan het liefst met dat waar ik plotseling warme gevoelens voor kreeg... de mountainjeep.

Het complete video reisverslag:


238 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page